ADANA / ÇUKUROVA - Mithat Topal Anadolu Lisesi

Okulumuz Tarihçesi

ADANA -ÇUKUROVA MİTHAT TOPAL ANADOLU LİSESİ

Okulumuz İş Adamı Mithat TOPAL tarafından yapılmıştır. 1995 yılında dönemin cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL tarafından 5 Ocak günü hizmete açılmıştır.

İlk açıldığında 250 öğrenci ve 24 öğretmenle eğitime başlamıştır. O yıllarda Ahmet Kurttepeli Lisesi ile aynı binayı paylaşan okul 1999 yılına kadar lise ve ilköğretim karışık olarak eğitime devam etmiştir.1999 yılında lisenin tamamen kendi binasına taşınmasından sonra ilköğretim okulu olarak eğitime 2012 yılına  kadar devam etmiştir.

Okulumuz 2012-2013 Eğitim öğretim yılında eğitim kademelerinin 4+4+4 sistemine geçmesiyle Mithat Topal Ortaokulu olarak 5.,6.,7. ve 8. sınıflara eğitim vermeye başlamıştır. 2020 Yılında Mithat Topal Ortaokulu okul bahçesinde yapılan yeni binaya Kurttepe Ortaokulu olarak taşınmıştır. Yapılan tadilat sonrası ise okulumuz Mithat Topal Anadolu Lisesi olarak aynı binada hizmete açılmıştır.

Okulun zemininin dere yatağı olması nedeni ile okul şiddetli yağan yağmurlar yüzünden birkaç kez sel tehlikesi ile yüz yüze kalmıştır, okulun bahçesi bu tehlike yüzünden drenaj çalışması ile korunmaya alınmıştır.

Eğitimin öğretimin kalitesini daha da artırarak, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, çevreyi ve doğayı koruyan, ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini seven birer insan olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

Yayın: 04.11.2020 - Güncelleme: 04.11.2020 15:17 - Görüntülenme: 2880